miércoles, 29 de febrero de 2012

Suport a la convocatòria de Manifestació de les AMPA i Assemblees de Mestres i Professorat d'Alfafar


La Plataforma de l'Horta Sud dona suport a la MANIFESTACIÓ convocada el proper dissabte 3 de març al poble d'Alfafar per les AMPA del CEIP La Fila, del CEIP  l'Orba i de l'IES 25 d'Abril i per les Assemblees de Mestres i Professorat d'Alfafar.

La manifestació començarà a les 11 h a la plaça Poeta Miguel Hernández del Barri d'Orba.



Manifest de la Comunitat Educativa d'Alfafar
En defensa d'una Educació Pública de qualitat

Les Associacions de Mares i Pares, juntament amb les Assemblees de Mestres i Professorat d'Alfafar volem reivindicar la qualitat de la nostra Escola Pública que, a causa de les retallades de l'Administració Valenciana, es veu sotmesa a un procés de degradació.
Les retallades que es venen aplicant des de fa un temps han ocasionat ja molts retrocessos per a l'ensenyament públic: l'augment del la quantitat d'alumnes que han de ser atesos per cada docent; la desaparició de grups; la reducció notòria de les plantilles de professorat; els barracons a molts de llocs; la manca d'equipaments necessaris; l'eliminació de programes d'atenció a la diversitat; que es tarden a cobrir les baixes de professorat o que es deixen de cobrir definitivament; que no s'hagen pagat les despeses de funcionament dels centres al moment que tocava fer-ho; que desapareguen les ajudes de llibres de text; que desaparega el transport escolar en aquells centres que ho necessiten; que es reduïsquen les partides pressupostàries dels centres; que la Conselleria deixe de pagar les beques de menjador al més necessitats; que es desatenga l'ensenyament en valencià; que els mestres i professors no estiguen assignats al centre el dia 1 de setembre, sense poder començar en condicions les classes...
Totes aquestes mancances venen de la mà del que sembla ser una voluntat per part de l'Administració de potenciar una escola privada i elitista, com es manifesta al projecte de voler destinar sol públic per a la construcció de centres privats.
Al mateix temps, el malbaratament de recursos públics i la mala gestió econòmica que ha desenvolupat l'Administració no només es pretén descarregar sobre el sistema educatiu públic en el seu conjunt sinó també sobre les esquenes de mestres i professorat, eliminant drets històricament adquirits per aquests.
Els Mestres i Professorat d'Alfafar sempre han estat molt implicats en l’educació dels nostres xiquets; han mantingut un compromís de qualitat i han treballat dia a dia –amb l’alumnat i les famílies– els postulats il·lusionants que defineixen la trajectòria pedagògica dels nostres centres. Aposten, en definitiva, per una educació pública de qualitat, igual que nosaltres, famílies d'Alfafar.
Les protestes massives que per la situació descrita s'han estés per tot arreu de la nostra terra, tant mitjançant massives manifestacions, com amb moltes activitats als centres, localitats i comarques, s'han trobat, malauradament, amb una resposta policial injustificada que ha caigut sobre les esquenes de joves estudiants i que ha suscitat noves i massives accions de rebuig per part de la comunitat educativa valenciana. Però també han tingut un primer efecte positiu ja que a hores d'ara l'Administració ha pagat a col·legis i instituts les despeses que tenia pendents. Tanmateix això, sent una victòria, deixa encara sense solucionar tots els problemes que hem exposat i que les retallades suposen.
L’Escola Pública de qualitat és un dret dels nostres fills i filles. És la de tots, la de les igualtats d’oportunitats, la que és gratuïta, la que no adoctrina, la que normalitza el valencià... En definitiva, és la nostra Escola i l’hem de defensar.
Demanem amb veu clara i alta a la nova Consellera d’Educació i a la Generalitat que escolte el clam dels milers de persones; que invertisquen més en el futur dels nostres fills; que respecten els drets democràtics i socials; que potencien el valencià; que treballe per la qualitat educativa; que dignifique l’ensenyament públic.
AMPA CEIP La Fila - AMPA CEIP L'Orba - AMPA IES 25 d'Abril - Assemblees de Mestres i Professorat d'Alfafar

No hay comentarios:

Publicar un comentario